Kamis Chrupiący kurczak klasyczny Panierka do drobiu 90 g

Kamis Chrupiący kurczak klasyczny Panierka do drobiu 90 g

Torebka 90 g
  6,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka Chrupiący kurczak klasyczny nada potrawom niepowtarzalny smak i aromat oraz wyjątkową chrupkość. Panierka jest szczególnie polecana do delikatnych mięs drobiowych, takich jak kurczak i indyk.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Panierka do drobiu.
Cechy bez dodatku glutaminianu monosodowego
gwarancja jakości
Rozmiar opakowania 90g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki mąka PSZENNA, sól, czosnek - 5,6%, MLEKO odtłuszczone w proszku, papryka słodka, JAJA w proszku, drodże, serwatka w proszku (z MLEKA), tłuszcz roślinny palmowy, GORCZYCA biała, kolendra, kurkuma, kozieradka, aromat, imbir, chili, cynamon, kmin rzymski, goździki, gałka muszkatołowa
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
informacje o dodatkach: bez dodatku glutaminianu monosodowego

Informacja o alergenach Może zawierać seler, soję.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Jaja - Zawiera, Mleko - Zawiera, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać, Pszenica - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1467.000 / 347.000
Tłuszcze 3.6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.1 g
Węglowodany 64.0 g
  • w tym cukry 2.1 g
Białko 13.0 g
Sól 5.9 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Chrupiący kurczak w panierce klasycznej

Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka, mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak klasyczny Kamis.

Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem.
2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól).
3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...