Kamis Mieszanka przyprawowa curry 20 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.50 g
- w tym cukry 1.80 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 35 min
Porcje 4
Składniki:
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
2 łyżki oleju
500 g oczyszczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
1 czerwona papryka pokrojona w grubą kostkę
2 łyżki curry Kamis
200 ml wody
1 puszka mleka kokosowego ok. 400 ml
250 g ugotowanej ciecierzycy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
100 g świeżego szpinaku
1. Cebulę podsmaż w rondelku na oleju na złoty kolor, dodaj dynię, czerwoną paprykę i curry, wszystko razem smaż ok. 3 min. podlej wodą.
2. Wlej mleko kokosowe, dodaj ciecierzycę, koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min.
3. Na koniec dodaj szpinak.
4. Przed podaniem możesz dodać ½ łyżeczki chili i skropić sokiem z cytryny, podawaj z ryżem lub chlebkami naan.