Kamis Mieszanka przyprawowa curry 20 g
Kamis Mieszanka przyprawowa curry 20 g

Kamis Mieszanka przyprawowa curry 20 g

Saszetka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania 20g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki przyprawy (kurkuma (16,2 %), kozieradka, kolendra (15,9 %), czosnek, kmin rzymski, GORCZYCA biała, cynamon, imbir, goździki, papryka słodka, gałka muszkatołowa, chili), sól
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki MSG (glutaminian) - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 1153.00 kJ / 276.00 kcal
Tłuszcze 8.50 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.50 g
Węglowodany 28.00 g
  • w tym cukry 1.80 g
Białko 12.00 g
Sól 19.00 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Curry z dyni z ciecierzycą

Przygotowanie 15 min
Gotowanie 35 min
Porcje 4

Składniki:
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
2 łyżki oleju
500 g oczyszczonej dyni piżmowej pokrojonej w kostkę o grubości ok. 2 cm
1 czerwona papryka pokrojona w grubą kostkę
2 łyżki curry Kamis
200 ml wody
1 puszka mleka kokosowego ok. 400 ml
250 g ugotowanej ciecierzycy
2 łyżki koncentratu pomidorowego
100 g świeżego szpinaku

1. Cebulę podsmaż w rondelku na oleju na złoty kolor, dodaj dynię, czerwoną paprykę i curry, wszystko razem smaż ok. 3 min. podlej wodą.
2. Wlej mleko kokosowe, dodaj ciecierzycę, koncentrat pomidorowy, gotuj na wolnym ogniu ok. 30 min.
3. Na koniec dodaj szpinak.
4. Przed podaniem możesz dodać ½ łyżeczki chili i skropić sokiem z cytryny, podawaj z ryżem lub chlebkami naan.
Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...