Kamis Mieszanka przyprawowa grill klasyczny 20 g
z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.90 g
- w tym cukry 9.40 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 30 min
Porcje 3
Składniki:
400 g filetu z kurczaka
1 średnia cukinia
1 żółta papryka
2 średnie cebule
1 pomidor
6 pieczarek
4 łyżki oleju
2 łyżeczki przyprawy Kamis Grill klasyczny
1. Mięso i paprykę pokrój na grube kawałki, cebulę w ósemki, cukinię i pomidora w grube plastry.
2. Połącz przyprawę z olejem. Wymieszaj z mięsem i warzywami i odstaw na godzinę.
3. Pieczarki przed samym pieczeniem przekrój na pół i połóż na grilla.
4. Wszystkie produkty piecz na rozgrzanym grillu lub w piekarniku w temperaturze ok 180 °C ok. 30 minut, często obracając. Podawaj z sosem tzatziki lub czosnkowym.