Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do kurczaka złocista 30 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
- w tym cukry 2.60 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 35 min
Gotowanie 6 min
Porcje 4
Składniki:
400 g filetów z kurczaka
2 łyżeczki przyprawy do kurczaka złocistej Kamis
2 łyżki oleju
2 łyżki miodu
4 łyżki soku z limonki
2 duże dojrzałe mango pokrojone w kostkę o grubości ok. 1 cm
1 mała czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę
½ zielonej papryki pokrojonej w drobną kostkę
1 łyżka octu winnego z białego wina Kamis
½ łyżeczki chili Kamis
2 łyżeczki liści kolendry Kamis
sól, pieprz do smaku
patyki do szaszłyków
1. Kurczaka pokrój na długie paski, oprósz przyprawą, dodaj 1 łyżkę oleju, dokładnie wymieszaj, a następnie nadziewaj wzdłuż na patyki, odstaw na 30 min.
2. Miód wymieszaj z sokiem z limonki.
3. Do mango dodaj cebulę, paprykę, ocet, chili, kolendrę oraz ½ miodu z sokiem z limonki, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
4. Szaszłyki smaż na patelni ok. 3 min po każdej stronie, na koniec posmaruj miodem z sokiem z limonki, podawaj z salsą z mango.