Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do ryb 20 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
- w tym cukry 8.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 45 min
Gotowanie 20 min
Porcje 6
Składniki:
500 g fileta z łososia
3 łyżeczki przyprawy do ryb Kamis
600 g ziemniaków
50 g masła
100 ml mleka
sól, pieprz do smaku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju
200 g świeżego szpinaku
4 białka
1. Łososia pokrój na kawałki, oprósz przyprawą do ryb, odstaw.
2. Ziemniaki ugotuj i odcedź. Dodaj masło oraz mleko i ubijaj do uzyskania puszystego purée. Dopraw solą i pieprzem.
3. Cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj szpinak, duś razem 3 min. odciśnij nadmiar płynu, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. W żaroodpornych kokilkach ułóż szpinak, na nim łososia i przykryj purée ziemniaczanym, wymieszanym z ubitym białkiem.
5. Piecz ok. 20 min w temperaturze 185 °C.
6. Podawaj z cytryną.