Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do ryb 20 g

Kamis Mieszanka przyprawowa przyprawa do ryb 20 g

Saszetka 20 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy z naturalnymi składnikami
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku konserwantów
Rozmiar opakowania 20g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki sól, przyprawy (czosnek, GORCZYCA biała, imbir), zioła (bazylia (10 %), tymianek (3 %), natka pietruszki (3 %), rozmaryn), cukier, kwas: kwas cytrynowy
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 880.00 kJ / 210.00 kcal
Tłuszcze 5.10 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
Węglowodany 26.00 g
  • w tym cukry 8.20 g
Białko 9.60 g
Sól 36.90 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis „Suflet "z łososiem

Przygotowanie 45 min
Gotowanie 20 min
Porcje 6

Składniki:
500 g fileta z łososia
3 łyżeczki przyprawy do ryb Kamis
600 g ziemniaków
50 g masła
100 ml mleka
sól, pieprz do smaku
1 cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oleju
200 g świeżego szpinaku
4 białka

1. Łososia pokrój na kawałki, oprósz przyprawą do ryb, odstaw.
2. Ziemniaki ugotuj i odcedź. Dodaj masło oraz mleko i ubijaj do uzyskania puszystego purée. Dopraw solą i pieprzem.
3. Cebulę podsmaż na oleju na złoty kolor, dodaj szpinak, duś razem 3 min. odciśnij nadmiar płynu, dopraw do smaku solą i pieprzem.
4. W żaroodpornych kokilkach ułóż szpinak, na nim łososia i przykryj purée ziemniaczanym, wymieszanym z ubitym białkiem.
5. Piecz ok. 20 min w temperaturze 185 °C.
6. Podawaj z cytryną.
Pozostałe informacje FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...