Kamis Przyprawa do kurczaka pikantna 25 g

Kamis Przyprawa do kurczaka pikantna 25 g

Saszetka 25 g
  1,99 zł
/kg
Suma za produkt:
Nazwa produktu uregulowana prawnie Mieszanka przyprawowa.
Cechy bez dodatku konserwantów
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku aromatów i barwników
Rozmiar opakowania 25g℮
Składniki przyprawy (papryka słodka, GORCZYCA, pieprz Cayenne (7 %), czosnek, cebula, papryka ostra (2 %), imbir, płatki chili (1,5 %), pieprz czarny, kozieradka), sól, zioła (rozmaryn, tymianek)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Dodatki Dodatek MSG - Nie zawiera
Informacja o alergenach Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Zawiera, Soja - Może zawierać

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 871.00 kJ / 209.00 kcal
Tłuszcze 9.00 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.10 g
Węglowodany 16.00 g
  • w tym cukry 5.50 g
Białko 8.70 g
Sól 43.70 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis Pierś z kurczaka z warzywami

Przygotowanie 10 min, gotowanie 30 min, porcje 3

Składniki:
500 g piersi z kurczaka (2 średnie filety)
2½ łyżeczki Przyprawy do kurczaka pikantnej Kamis
3 łyżki masła klarowanego
1 mała czerwona cebula, pokrojona w piórka
½ czerwonej papryki, pokrojonej w grube paski
½ zielonej papryki, pokrojonej w grube paski
½ żółtej papryki, pokrojonej w grube paski
10 pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół
1 łyżka posiekanej natki pietruszki

1. Pierś z kurczaka dokładnie oprósz przyprawą.
2. Na patelni rozgrzej masło klarowane, smaż kurczaka po 2 min z każdej strony, zdejmij z patelni.
3. Na tej samej patelni umieść wszystkie warzywa i smaż je mieszając przez około 5 min.
4. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, ułóż na nich piersi z kurczaka, piecz w piekarniku przez około 20 min w 165 °C.
5. Kurczaka przed podaniem pokrój w grube plastry i posyp natką pietruszki. Podawaj z warzywami.
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...