Kamis Przyprawa do kurczaka pikantna 25 g
bez dodatku glutaminianu monosodowego
bez dodatku aromatów i barwników
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1.10 g
- w tym cukry 5.50 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przygotowanie 10 min, gotowanie 30 min, porcje 3
Składniki:
500 g piersi z kurczaka (2 średnie filety)
2½ łyżeczki Przyprawy do kurczaka pikantnej Kamis
3 łyżki masła klarowanego
1 mała czerwona cebula, pokrojona w piórka
½ czerwonej papryki, pokrojonej w grube paski
½ zielonej papryki, pokrojonej w grube paski
½ żółtej papryki, pokrojonej w grube paski
10 pomidorów koktajlowych, pokrojonych na pół
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1. Pierś z kurczaka dokładnie oprósz przyprawą.
2. Na patelni rozgrzej masło klarowane, smaż kurczaka po 2 min z każdej strony, zdejmij z patelni.
3. Na tej samej patelni umieść wszystkie warzywa i smaż je mieszając przez około 5 min.
4. Warzywa przełóż do naczynia żaroodpornego, ułóż na nich piersi z kurczaka, piecz w piekarniku przez około 20 min w 165 °C.
5. Kurczaka przed podaniem pokrój w grube plastry i posyp natką pietruszki. Podawaj z warzywami.