Kamis Przyprawa do kurczaka złocista z kardamonem 30 g
gwarancja jakości
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.80 g
- w tym cukry 7.20 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Składniki (dla 4 osób): 600 g pałek z kurczaka, 2 łyżki oleju, 3 duże marchewki, 200 g fasoli zielonej „mamut", 3 małe czerwone cebule, 2 łyżki masła, 1 łyżka miodu, 2 łyżki soku z cytryny, sól do smaku, 20 g Przyprawy do kurczaka złocistej z kardamonem Kamis.
Przygotowanie:
1. Kurczaka oprósz przyprawą, dodaj 2 łyżki oleju, dokładnie wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.
2. Marchew pokrój na kawałki 3-4 cm, następnie przekrój wzdłuż na 4 części, dodaj pokrojoną fasolę oraz ćwiartki cebuli.
3. Do warzyw dodaj masło, miód, sok z cytryny. Dopraw solą.
4. Warzywa razem z kurczakiem ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz około 60 minut w temperaturze 160°C.