Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g

Kamis Sól zmiękczająca mięso 30 g

Torebka 30 g
  2,29 zł
/kg
Suma za produkt:
Opis produktu Czy to wydobyta z ziemi (kamienna), czy z morza - sól nadaje potrawom charakter. Od wieków uważano ją za dar bogów, nazywano białym złotem, bo nie tylko wydobywała smak z potraw, ale była też najlepsza do konserwowania żywności. Przemierzając cały glob, przekonałem się, że niemal wszędzie sól używana jest do nacierania mięsa. Sprawia, że staje się smakowite, ale też kruche. Okazuje się, że sól wzbogacona o papainę (enzym pozyskiwany z owoców papai) działa jeszcze skuteczniej, wpływając na rozluźnienie włókien mięsa. Szczególnie zyskują na tym dodatku potrawy z wołowiny, wieprzowiny, baraniny i dziczyzny.
Nazwa produktu uregulowana prawnie Sól zmiękczająca mięso
Cechy gwarancja jakości
Rozmiar opakowania 30g℮
Kraj pochodzenia Polska
Składniki sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli), kwas: kwas cytrynowy, wzmacniacz smaku: glutaminian monosodowy, enzym: papaina, przeciwutleniacz: pirosiarczyn sodu (zawiera DWUTLENEK SIARKI)
Składniki alergenne zostały wyróżnione wielkimi literami.
Informacja o alergenach Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać, Dwutlenek siarki / siarczyny - Zawiera

Średnia wartość odżywcza dla 100 g

Wartość energetyczna 100.000 / 24.000
Tłuszcze 0.0
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.0
Węglowodany 2.9 g
  • w tym cukry 0.0
Białko 3.0 g
Sól 90.0 g

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).

Adres producenta McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Więcej inspiracji znajdziecie na:
www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem
www.kamis.pl
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przygotowanie i stosowanie Należy dokładnie natrzeć mięso solą zmiękczającą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.
Kraj pochodzenia Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl
`
Ładuję...
Ładuję...