Kamis Szafran nitki 0,15 g
Saszetka 0,15 g
Nazwa produktu uregulowana prawnie
Szafran nitki.
Cechy
zbierane ręcznie dla pełni smaku i aromatu
Rozmiar opakowania
0,15
Miejsce pakowania
Polska
Informacja o alergenach
Może zawierać gorczycę, jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Zalecenia dla alergików
Seler - Może zawierać, Zboża zawierające gluten - Może zawierać, Jaja - Może zawierać, Mleko - Może zawierać, Gorczyca - Może zawierać, Soja - Może zawierać
Adres producenta
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Adres zwrotny
McCormick Polska S.A.
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Stefanowo
ul. Malinowa 18/20
05-552 Wólka Kosowska
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Przepis
Risotto z łososiem
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 40 min
Porcje 4
Składniki:
50 g masła
1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
250 g ryżu do risotto
250 ml białego wina
1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
400 g filetu z łososia bez skóry
50 g tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na dużej patelni podsmaż na maśle cebulę, wsyp ryż, smaż razem przez 3 min, mieszając wlej wino, dodaj szafran, wymieszaj.
2. Dodaj połowę bulionu, szczyptę sól i gotuj na wolnym ogniu 40 min, mieszając, co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem.
3. Łososia pokrój na 8 kawałków, oprósz solą i pieprzem.
4. 10 min. przed końcem dodaj parmezan, wymieszaj, na ryżu ułóż łososia, po 5 min. przewróć na druga stronę.
5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Przygotowanie 10 min
Gotowanie 40 min
Porcje 4
Składniki:
50 g masła
1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę
250 g ryżu do risotto
250 ml białego wina
1 l bulionu drobiowego lub warzywnego
400 g filetu z łososia bez skóry
50 g tartego parmezanu
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Na dużej patelni podsmaż na maśle cebulę, wsyp ryż, smaż razem przez 3 min, mieszając wlej wino, dodaj szafran, wymieszaj.
2. Dodaj połowę bulionu, szczyptę sól i gotuj na wolnym ogniu 40 min, mieszając, co jakiś czas podlewaj pozostałym bulionem.
3. Łososia pokrój na 8 kawałków, oprósz solą i pieprzem.
4. 10 min. przed końcem dodaj parmezan, wymieszaj, na ryżu ułóż łososia, po 5 min. przewróć na druga stronę.
5. Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Kraj pochodzenia
Polska
Naszym celem jest dostarczenie jak najbardziej wiarygodnych i aktualnych informacji o sprzedawanych produktach. Mimo to przed spożyciem lub skorzystaniem z produktu zalecamy sprawdzić informacje dotyczące składu, wartości odżywczych oraz obecności alergenów umieszczone na etykiecie. Wszelkie uwagi prosimy zgłaszać na adres Biura Obsługi Klienta pod adresem: kontakt@intermarche.pl