Kapusta pekińska
W ciągu kilku ostatnich lat niewiele było dań, które zdobyłyby taką popularność jak sałatka z gyrosem. Jej sława to zasługa, między innymi, kapusty pekińska, która jest jednym z głównych składników. Tak oto, ten ceniony od wieków przysmak z Azji, zagościł na dobre na polskich stołach. Zdecydowanie najlepiej sprawdza się w sałatkach o czym świadczy mnogość przepisów. Jest też zdrowa - zawiera bardzo dużo beta-karotenu wspomagającego wzrok. Jest również bogata w przeciwutleniacze i sporo witamin. Ot, medycyna chińska w Twojej kuchni!
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
- w tym kwasy tłuszczone jednonienasycone <0,1g
- w tym cukry <0,5g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).