Rzodkiewka pęczek
Rzodkiewka jest tak smaczna, że szkoda poprzestawać na tylko jednej. Na szczęście dostajesz cały pęczek więc możesz przedłużyć zajadanie. Rzecz jasna, jedzenie jej prosto z pęczku (obowiązkowo po umyciu) to nie jedyne zastosowanie. Najpowszechniej jest stosowana na kanapkach, ale świetnie pasuje także do sałatek i past. To chrupiące i soczyste warzywo z lekko pikantną skórką, które dostarcza witamin C, B6 oraz potasu, miedzi, żelaza i siarki. Pobudza apetyt, dlatego tak bardzo chce się jej jeszcze i jeszcze. I dobrze, bo jest naprawdę zdrowa!
Średnia wartość odżywcza dla 100 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
- w tym kwasy tłuszczone jednonienasycone <0,1g
- w tym cukry <0,5g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2000 kcal).